Vývoj počtu předplatitelů služby Voyo v zemích, kde CME působí. Zdroj: CME
AKTUALITY DOMÁCÍ KRÁTKÁ ZPRÁVA

CME: VOYO DOSÁHLO VE SVÝCH ZEMÍCH MILIONU PŘEDPLATITELŮ

26. 2. 202426. 2. 2024
Přes jeden milion předplatitelů vykazuje služba Voyo na všech trzích, na kterých je přítomná mateřská firma CME.

Video služba Voyo z mediální skupiny CME eviduje na všech trzích této skupiny více než jeden milion předplatitelů. V pondělí to oznámila CME. Milník přichází tři roky po akvizici skupinou PPF a představuje sedminásobný nárůst od roku 2020, dodala.

Nejvýrazněji přibyli předplatitelé z Česka, Slovenska a Slovinska. Voyo se podle CME stává lídrem mezi lokálními poskytovateli videoobsahu předplatitelům (SVOD poskytovateli) na většině trhů, kde CME působí. Celkem je aktivní v šesti zemích, vedle výše uvedených také v Rumunsku, Bulharsku a Chorvatsku.

V roce 2020 využívalo službu Voyo napříč zeměmi CME 135 tisíc předplatitelů, informovala rovněž CME.

V lednu 2021 vedení skupiny CME připravilo novou strategii pro už existující Voyo, kterou reagovalo na probíhající digitální transformaci mediálního odvětví. Součástí strategie byly výrazné investice do technologického řešení, marketingu a distribučních kanálů. Podstatná část financí směřovala také do výroby nového lokálního obsahu, který byl a zůstává těžištěm strategie. Za uplynulé tři roky přinesla v rámci své originální nabídky Voyo Originals 37 titulů.

„Vzestup SVOD změnil podobu mediálního průmyslu. Diváci jsou hladoví po novém obsahu a vidíme, že tento trend stále roste nejen v Česku, ale napříč našimi trhy. Věřím, že za diváckým úspěchem Voyo stojí to, že probíhající změny odvětví dokážeme vzít za své a investujeme na správných místech,“ říká zástupce generálního ředitele CME Dušan Švalek.

Voyo si při svém obnoveném startu v roce 2021 dalo za cíl dosáhnout do roku 2026 jen v Česku a na Slovensku jeden milion předplatitelů. Na začátku letošního ledna oznámilo, že v obou zemích dosahuje 650 tisíc předplatitelů. Při příležitosti premiéry seriálu Metoda Markovič: Hojer informoval generální ředitel Novy Daniel Grunt, že jen v Česku se počet předplatitelů přehoupl přes hranici půl milionu.

Série Metoda Markovič: Hojer patří k posledním Voyo Originálům, které služba v Česku nabídla. Dalším nedávným počinem je šestidílný špionážní thriller Extraktoři. V uplynulých dnech jej uvedli na filmovém festivalu Berlinale a do své nabídky jej zařadil mezinárodní distributor seriálové tvorby Keshet International.

Zdroj: mediaguru.cz

Načítání dalších...