ASOCIACE HBBTV OTEVÍRÁ PŘIHLAŠOVÁNÍ DO SOUTĚŽE O CENY HBBTV 2022

7. 7. 2022
Asociace HbbTV, globální iniciativa zaměřená na poskytování otevřených standardů pro pokročilé interaktivní televizní služby dodávané pomocí vysílacích a širokopásmových sítí pro připojené televizory a set-top-boxy, otevírá přihlašování do soutěže o letošní ceny HbbTV.

Soutěž se koná jako součást 10. ročníku Sympozia a cen HbbTV, který se uskuteční 9.-10. listopadu 2022 v Praze, a který pořádá Asociace HbbTV, společně s českou Asociací komerčních televizí (AKTV).

Poskytovatelé služeb a aplikací HbbTV mohou přihlašovat své produkty prostřednictvím online formuláře, zde jsou také k dispozici podmínky účasti v soutěži.

Letošní ocenění budou udělena v šesti kategoriích, doplněných o jednu cenu poroty.

Ceny HbbTV 2022 se udělují v těchto kategoriích:

  • Nejlepší využití HbbTV pro řešení založená na reklamě

  • Nejlepší nástroj nebo produkt pro vývoj nebo poskytování služeb HbbTV

  • Nejlepší technologická inovace produktu nebo služby HbbTV

  • Nejlepší nástroj pro interoperabilitu a shodu

  • Nejlepší marketing nebo propagace služby založené na HbbTV

  • Nejlepší individuální příspěvek asociaci HbbTV

  • Cena poroty "Nováček roku v oblasti HbbTV"


Společnost se může přihlásit do libovolného počtu kategorií. Pro každou přihlášku je třeba vyplnit samostatný formulář. Přihlášení k ocenění je zdarma. Přihlášené příspěvky budou hodnoceny dle provedení, dopadu a inovace.

Uzávěrka přihlášek je 15. září 2022. Užší výběr finalistů bude předložen odborné porotě, která vybere vítěze. Finalisté budou vyhlášeni do 15. října 2022. Ceny budou předány na prestižním ceremoniálu 10. listopadu v rámci sympozia HbbTV Symposium and Awards 2022. Všichni finalisté jsou zváni k účasti na slavnostním předávání cen.

Sympozium a ceny HbbTV 2022 se zaměřují na provozovatele platforem, vysílatele, zadavatele reklamy, poskytovatele reklamních technologií, organizace vymezující standardy a technologické společnosti nabízející bezprostřední informace o nejnovějších a nejinovativnějších službách, které jsou divákům, provozovatelům a inzerentům k dispozici.

Podrobné údaje o sponzorských balíčcích pro Sympozium a ceny HbbTV 2022 a o předcházejících předváděcích a ukázkových akcích najdete ve výzvě pro sponzory.

Řečníci se mohou hlásit se svými tématy prostřednictvím výzvy pro řečníky.


O Asociaci HbbTV
Hybridní televize (označovaná jako „HbbTV“) je globální iniciativa, která vytváří specifikaci pro poskytování služeb pokročilé a interaktivní televize a zábavy spotřebitelům pomocí kombinace televizního vysílání a širokopásmového internetu. Specifikaci HbbTV vytvářejí lídři v oboru, aby zkvalitnili zkušenosti spotřebitelů při sledování videa pomocí připojených televizorů, set-top-boxů a víceobrazovkových zařízení. Specifikace HbbTV používá prvky stávajících specifikací z jiných standardů, včetně OIPF, CEA, DVB, MPEG-DASH a W3C. Díky začlenění činnosti organizace Open IPTV Forum (OIPF) v roce 2014 a Smart TV Alliance v roce 2016 je HbbTV schopná oslovit poskytovatele služeb a dodavatele technologií pro IPTV služby i kombinované vysílací a over-the-top (OTT) služby.

HbbTV je neziskové sdružení registrované ve Švýcarsku. Má přibližně 80 členů, k nimž patří všichni světoví výrobci televizorů, velké evropské vysílací společnosti a televizní platformy i celá řada světových dodavatelů technologií a čipových sad. Více informací je uvedeno na stránkách: www.hbbtv.org


Kontakt pro Asociaci HbbTV:
Angelo Pettazzi
Předseda pracovní skupiny pro marketing HbbTV a vzdělávání (MEWG)
E-mail: angelo.pettazzi@mediaset.it
Tel: +39 02 2514 8355

Kontakt pro tisk:
Thomas Fuchs
Fuchs Media Consult GmbH
E-mail: tfuchs@fuchsmc.com
Tel: +49 171 4483 168

O české Asociaci komerčních televizí
Česká Asociace komerčních televizí (AKTV) vznikla v roce 2017 jako sdružení provozovatelů pozemního televizního vysílání s cílem hájit, podporovat a propagovat společné zájmy komerčních vysílatelů v České republice. Zakládajícími členy AKTV jsou televizní skupiny Nova, Prima a Óčko. Více informací je uvedeno na stránkách: www.aktv.cz

Kontakt pro Asociaci komerčních televizí:
Marie Fianová
Tajemnice AKTV
E-mail marie.fianova@aktv.cz
Tel: +420 724 442 935

Načítání dalších...